LÍMITS A LA LLIBERTAT

LÍMITS A LA LLIBERTAT

Editorial:
ARCADIA CATALAN
Año de edición:
ISBN:
978-84-938262-0-8
Páginas:
112
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponible en 1 semanas

Poder pensar raonadament i expressar-nos sense les traves dels dogmes i la censura és una idea de llibertat que ens ha llegat la Il·lustració i encara avui té plena vigència. Però la llibertat no és mai absoluta. Fins i tot en la democràcia més oberta la llibertat individual està limitada per la llei i per tota una sèrie de normes no escrites que permeten viure en el respecte i la decència.

Hi ha un sol concepte de llibertat? Els valors que justifiquen la defensa de la llibertat són universals? Si la llibertat d'expressió és un dret humà fonamental, i un requisit per a la democràcia, pot ser el detonant d'una intervenció militar? Si la defensa a ultrança dels valors occidentals pot convertir-se en dogma, aleshores la llibertat pot ser una forma d'absolutisme?

Ian Buruma, en aquest llibre, examina les diverses formes de llibertat, i particularment les de la llibertat d'expressió. Buruma parla dels drets de les minories i dels prejudicis de la majoria, de la necessitat del compromís social i de la delimitació de les restriccions de la llibertat.

Otros libros del autor

 • AÑO CERO
  Titulo del libro
  AÑO CERO
  BURUMA, IAN
  Disponible en 1 semanas

  29,00 €

 • EL PRECIO DE LA CULPA
  Titulo del libro
  EL PRECIO DE LA CULPA
  BURUMA, IAN
  Desde hace 60 años, Alemania ha luchado por encarar los fantasmas de su pasado. Ian Buruma compara los esfuerzos de ...
  Disponible en 1 semanas

  19,80 €